Prpić podnio ostavku

Prpić podnio ostavku

Dosadašnji selektor hrvatske Davis Cup i Fed Cup reprezentacije, Goran Prpić, je podnio ostavku na obje funkcije, kako saopštava Hrvatski teniski savez.

Prpić se povukao sa čela muške i ženske reprezentacije, iako za tri mjeseca počinje Davis Cup. Davis Cup reprezentacija će igrati protiv Japana od 10. do 12. februara iduće godine, a još uvijek nije poznato ko će ih voditi.

Izvršni komitet Hrvatskog teniskog saveza će se sastati u iduće dvije sedmice, kako bi imenovao novog selektora. Prema prvim informacijama, to bi mogao biti Goran Ivanišević.

Goran Prpić je predvodio Davis Cup reprezentaciju od 2006. godine, a na čelu Fed Cup tima je bio posljednjih 11 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti