Šarapova i Kvitova u polufinalu

Roland Garros

Šarapova i Kvitova u polufinalu

E. Škorić

Druga teniserka svijeta, Ruskinja Marija Šarapova, izborila je svoje treće polufinale Roland Garrosa u karijeri.

U četvrtfinalu je Šarapova savladala Estonku Kaiju Kanepi, koja je iza sebe na turniru ostavila Dankinju Caroline Wozniacki. 

 

Kanepi je bila "riješena" za 74 minute igre. U prvom je setu osvojila dva, u drugom tri gema. Šarapova je bila puno bolja bez obzira što je tri puta ispustila svoj servis te je realizirala osam od devet break lopti.

 

Ovo je inače bio prvi susret ove dvije teniserke. Šarapova je u polufinalu Roland Garrosa igrala 2007. i 2011. godine, a sad će se za finale boriti s Petrom Kvitovom, koja je bila bolja od Jaroslave Švedove.

Češka teniserka, četvrta igračica svijeta, izgubila je prvi set sa 6:3, a onda bez problema slavila u preostala dva i Kazahstankinji nije dozvolila da nastavi sa senzacijama. Kvitovi i Švedovoj je ovo bio prvi međusobni omjer.

 

 

Roland Garros, četvrtfinale:

 

Šarapova (2) – Kanepi (23) 6:2, 6:3
Kvitova (4) - Švedova 3:6, 6:2, 6:4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.