Verdasco eliminisao Murraya
Fernando Verdasco slavi prolazak u četvrtfinale

Australian Open, 4. kolo

Verdasco eliminisao Murraya

Španac Fernando Verdasco u 4. kolu Australian Opena, prvog grand slama sezone, napravio je veliko iznenađenje. Bivši dečko Ane Ivanović u pet setova eliminisao je Škotlanđanina Andyja Murraya, jednog od najvećih favorita za osvajanje turnira.

Bio je to prilično čudan meč jer su obojica igrača imala svoje periode igre. U prvom setu Murray je dominirao slavivši sa 6:2, ali je u drugom još ubjedljiviji bio Verdasco (6:1).

Činilo se kako četvrti igrač svijeta hvata zalet što se obistinilo samo djelimično, a rezultat od 6:1 u trećem setu ide u prilog ovoj tvrdnji. No, tu je Murray stao. Verdasco je izjednačio (6:3), a zatim je u odlučujućem setu zadržao nivo igre (6:4) i Škotlanđanin je mogao samo čestitati.

Rafael Nadal, prvi igrač svijeta u dosadašnjem toku Australian Opena je prilično siguran. Ovaj put u tri seta nadigrao je Čileanca Fernanda Gonzalesa kojeg je stigao umor od maratonskog meča u 3. kolu. Rezultat od 6:3, 6:2 i 6:4 najbolje pokazuje Nadalovu dominaciju.
Francuski duel pripao je Simonu. Šesti nosilac vodio je sa 2:1 protiv Monfilsa koji je zbog povrede odustao od dalje borbe.

Osmina finala
Nadal (Špa, 1) - Gonzales (Čile, 13) 6:3, 6:2, 6:4, Vedrasco (Špa, 14) - Murray (VB, 4) 2:6, 6:1, 1:6, 6:3, 6:4, Simon (Fra) - Monfils (Fra, 12) 6:4, 2:6, 6:1, predaja Monfilsa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.