Vranić: Možemo do 2:0 prvog dana

Pred početak današnjeg meča

Vranić: Možemo do 2:0 prvog dana

M. Maksimović

Atmosfera u taboru naše reprezentacije je odlična, dan prije meča nije padala kiša u Mostaru, što je svakako uticalo na raspoloženje ekipe. Odrađeni su posljednji treninzi, tradicionalni ''Kids day'', obavljen je žrijeb. 

Selektor Daver Vranić vjeruje da u pravoj atmosferi Tomislav Brkić može pobjediti Radu Albota. 

 

''Zašto da ne. Tomislav može osvojiti prvi bod, iako je Radu Albot kvalitetan teniser, međutim i Tomislav ima svoje adute. Dobro poznaje Albota. igrao je dva puta sa njim, također igrao je na zemlji na dva turnira prije Mostara i u dobroj je formi. Važno će biti da se što bolje psihološki pripremi, jer uvijek je prvi meč u Davis Cupu nezgodan bez obzira na protivnika, pogotovo na domaćem terenu'' kaže Vranić koji naglašava kako bi idealno bilo da je Damir Džumhur igrao prvi meč. 

 

''Damiru odgovara ovakav teren, bolji je igrač od Dubarenca i šteta je što ne igra prvi meč. Tu očekujemo pobjedu i sigurno da bi recimo bilo drugačije da Tomo igra drugi meč, bio bi pod manjim pritiskom''

 

Rezultat nakon prvog dana ? 

 

''Možemo vrlo lako napraviti ono što mnogi priželjkuju, a to je da vodimo 2:0 nakon prvog dana. To je ogromna prednost i nije to napraviti. Međutim, iako na kraju dana bude 1:1, nećemo biti razočarani jer to ne kvari naše planove'' zaključio je Vranić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.