Vranić: Nadamo se pobjedi protiv Moldavije

Selektor reprezentacije pred duel sa Moldavcima

Vranić: Nadamo se pobjedi protiv Moldavije

Uoči odigravanja Davis cup meča 2. kola euro-afričke zone između reprezentacije BiH i Moldavije, koji će se igrati 5. i 6. aprila u Mostaru, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene obje reprezentacije. 

"Ovo je najvažnije timsko svjetsko natjecanje i vrlo važan meč za našu reprezentaciju jer se borimo se za ulazak u treći krug i konačno imamo priliku da uđemo u prvu grupu", istaknuo je selektor teniske Davis cup reprezentacije BiH Daver Vranić, napomenuvši kako će reprezentacija sigurno dati sve od sebe i na kraju slaviti. 

 

Tom prilikom direktor Teniskog kluba Mostar Ranko Primorac zaželio je bh. reprezentaciji puno sreće i uspjeha te pobjedu protiv Moldavije. On je pozvao je građane Mostara da dođu na mečeve u što većem broju i podrže tenisače.   

 

Član reprezentacije Damir Džumhur (trenutno se nalazi na 204. mjestu na listi ATP) smatra kako je BiH favorit, ali da tko god bude igrao ne smije se opustiti i mora dati sve od sebe. 

 

"Mislim da BiH ove godine ima veliku šansu za prolazak u prvu skupinu", kazao je Džumhor.  

 

"Sve je pod kontrolom. Momci se dobro osjećaju i očekujem da ćemo gledati vrlo dobar tenis", kazao je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić 

 

Vranić nije želio govoriti o kombinacijama, zbog, kako je kazao, bolje taktike. No, izrazio je zadovoljstvo što se jedan meč bh. repreznatacije, u ovom slučaju tenisa, prvi puta igra u "zapadnom dijelu Mostara", te izrazio nadu da bi se sljedeći mogao odigrati u Republici Srpskoj. 

 

U meču Druge grupe euro-africke zone protiv selekcije Moldavije igrat će Damir Džumhur (225.), Aldin Šetkić (261.), Tomislav Brkić (418.) i Ismar Gorčić (762.). 

 

Što se tiče ekipe iz Modavije, predvoditi će je 222. igrač ATP liste Radu Albot te Maxim Dubarenko (477.), Andrei Ciumac (576.) i Andrei Gorban (1325.). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.