Vrijedna pobjeda stonotenisera Bosne

Vrijedna pobjeda stonotenisera Bosne

M. Skaka

Jučer u 16,00 sati, u KSC Skenderija, odigrano je redovno 14. kolo stonoteniske Premijer lige Bosne i Hercegovine, gdje je STK Bosna kao domaćin dočekala STK Novi Grad.

Za domaće su nastupili: Vanja Pašić, Amar Korjenić i Tarik Rizvanović, trener Anto Dafinić, dok je Novi Grad izveo takođe najjaču ekipu: Marković Damjan, Armin Aličić i Dino Kapetanović uz vodstvo trenera Midhata Kapetanovića.

Nakon vrlo zanimljive i neizvjesne borbe, ipak su slavili stonoteniseri Bosne, rezultatom 4:3. Prisutni poklonici ovog sporta mogli su uživati u vrhunskom sportskom ugođaju i nadmetanju.

Kretanje rezultata;

1. meč: Pašić – Marković 3:1 (1:0)
2. meč: Rizvanović – Aličić 0:3 (1:1)
3. meč: Korjenić – Kapetanović 3:0 (2:1)
4. dubl: Pašić/Rizv. – Aličić/Mark. 1:3 (2:2)
5. Pašić – Aličić 0:3 (2:3)
6. Korjenić – Marković 3:2 (3:3)
7. Rizvanović – Kapetanović 3:0 (4:3)

Nakon ove pobjede, stonoteniseri Bosne su napravili korak prema sredini tabele, te obzirom da u završnici prvenstva imaju povoljan raspored mogu očekivati dobar plasman na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.