Otvoren košarkaški kamp "Sarajevo 2011."

Otvoren košarkaški kamp "Sarajevo 2011."

M. Skaka

U organizaciji Košarkaške fondacije "Fenix" i Škole košarke "GEN" u petak je na Bjelašnici otvoren međunarodni košarkaški kamp pod nazivom "Sarajevo 2011."

Kamp će biti održan u tri smjene, a prva će trajati od 1. do 8. jula, druga od 9. do 16. a treća od 17. do 24. jula. Kamp će se održavati pored hotela "Maršal" na košarkaškom terenu "BHTelecom".

Na press konferenciji upriličenoj povodom otvaranja prosljavljeni bh. košarkaš Nenad Marković je rekao kako je za kratko vrijeme urađeno mnogo posla kako bi ovaj kamp na vrijeme primio prve učenike.

"Prijavili dječaci iz SAD-a, Norveške, Katara... Siguran sam da će kamp u narednom periodu biti među najkvalitetnijima u regionu", rekao je Marković.

Organizaciju kampa je pomogao i NATO štab u BiH, a general Gary E. Huffman, komadant NATO snaga u našoj zemlji, je istakao da mu je zadovoljstvo što učestvuje u ovom projektu, te da se radi o veoma važnom događaju za mlade ljude koji vole sport.

"Vratit ću se da vidim šta ste na kraju naučili", rekao je Huffman.

Hamdo Katica, izvršni direktor Direktcije za marketing u "BHTelecomu" je istakao kako je novac uložen u ovakve projekte pametno potrošen, te poželio sreću učesnicima.

Emir Halimić je napomenuo i to da će na kampu biti i djevojčica, te da se nada da će svi učesnici nešto korisno naučiti.

Marković je na kraju poklonio majice Katici i Huffmanu, a otvaranju kampa su prisustvovali i selektor našeg nacionalnog košarkaškog tima Sabit Hadžić, kao i reprezentativci Nihad Đedović i Edin Bavčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.