Bureković najviše pokazao

OP BiH u umjetničkom klizanju

Bureković najviše pokazao

Amel Bureković postao je prvak BiH u umjetničkom klizanju. Naš najbolji junior je na 4. Otvorenom prvenstvu BiH koje je održano u sklopu manifestacije obilježavanja 25. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, najviše pokazao.

Na takmičenju je učestvovalo 80 klizača iz četiri zemlje. Osim Burekovića, BiH se može pohvaliti dobrim nastupom Dane Kordić koja je osvojila sedmo mjesto.

Naida Akšamija, naša najbolja klizačica, propustila je učešće zbog nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sofiji, a vrijedi istaći da je zbog tehničkih ograničenja pokrivene ledene dvorane, prvenstvo u brzom klizanju  premješteno u drugi termin.
Takmičenja su održana i u mlađim kategorijama Debs girls, Cubs girls,  Chicks girls i Springs girls, a najzapaženija je bila Arijana Tirak koja je u Debs girls (1995. godište i mlađi) osvojila prvo mjesto.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.