Finci napokon do prve pobjede, Švedska teško protiv Norveške

Prvi poraz Norveške

Finci napokon do prve pobjede, Švedska teško protiv Norveške

Tek u trećoj utakmici na ovom Svjetskom prvenstvu, Finska je ostvarila prvu pobjedu. Možda i lakše od očekivanog jer rezultatski je sve bilo gotovo nakon 33 minute igre.

U prvoj trećini Kontiola i Immonen su bili strijelci, u drugoj su Palola i Komarov dodali po jedan za konačnih 4:0. Kontiola je imao gol i asistenciju, Pekka Rinne na golu je imao 20 odbrana. Finci imaju tri boda i sigurno će imati dosta posla kako bi dohvatili mjesto u četvrtfinalu. Latvija će sigurno biti konkurent do kraja s obzirom da ima  već sada tri boda više.

Kazahstanci su odlično parirali, vratili su nakon 2:4, ali nisu uspjeli u posljednjih 16 minuta doći do još jednog izjednačenja. Na kraju je presudio gol Stalsa. Latvijci su imali Kuldu sa dva gola, Kazahstanci Antropova sa golom i dvije asistencije.

Prvi trijumf u grupi A su proslavili i Danci. Italijani su uputili svega 13 udaraca na gol Nielsen ili čak 17 manje od Danaca. Nakon prve trećine sve je bilo otvoreno, a onda su u drugoj Hansen i Kristensen golovima osigurali Danskoj dva gola prednosti. Za konačnih 4:1 pobrinuo se Staal golom 2:25 prije kraja utakmice.

Iako izgleda neočekivano, prvo poraz na Svjetskom prvenstvu, Norveška je doživjela tek u meču Švedskom. Šveđani su uputili dvostruko više udaraca na gol, ali su teško slomili otpor tvrdih Norvežana na čelu sa raspoloženim Sobergom na golu. Na kraju je Klasen uspio zabiti 13 minuta prije kraja za pobjedu Švedske 2:1.


Grupa A:
Švedska - Norveška 2:1
Danska - Italija 4:1

Grupa B:
Latvija - Kazahstan 5:4
Finska - Njemačka 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.