Mikaela Shiffrin pobjedom zaključila savršenu sezonu

Amerikanka odbranila mali kristalni globus

Mikaela Shiffrin pobjedom zaključila savršenu sezonu

Najbolja svjetska slalomašica svijeta Mikaela Shiffrin potvrdila je klasu pobjedom i na posljednjem ovosezonskom slalomu u švicarskom Lenzerhideu.

Američka 19-godišnja skijašica je ostvarila petu ovosezonsku pobjedu u slalomu, a devetu u karijeri, i na najbolji način zaključila vrhunsku sezonu. Shiffrin je slavila u vremenu 2:04.54. 

Drugo mjesto je sa čak 1.44 sporijim vremenom osvojila Šveđanka Frida Hansdotter, dok je kao treća na postolju završila Marlies Schild. Četvrta je bila još jedna austrijska skijašica Kathrin Zettel. 

Mikale Shiffron je drugu godinu za redom osvojila mali kristalni globus u slalomu. Ona je sezonu završila sa 638 bodova, Frida Hansdotter je druga sa 488, dok je Marlies Schild osvojila treće mjesto sa 385 bodova. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeća je Anna Fenninger sa 1271 bodom, Maria Hoefl-Riesch ima 1180, Lara Gut 1056, Tina Maze 964, a Tina Weirather 943. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.