Olimpijska baklja će preći 65.000 kilometara

Najduži put u historiji olimpizma

Olimpijska baklja će preći 65.000 kilometara

Put koji će preći olimpijska baklja na putu do ruskog Sočija, koji je domaćin narednih Zimskih olimpijskih igara, je najduži od kako postoje Olimpijske igre. 

123 dana je baklja (95 cm visoka i 1,8 kg teška) na putu kad početku 22. Zimskih olimpijskih igara tokom kojih će prevaliti više od 65.000 km, a čak 14.000 osoba nositi će baklju kroz 2.900 ruskih gradova i 83 regiona.

Mnogi svjetski medij smatraju kako upravo na ovaj način aktuelni ruski predsjednik Vladimir Putin pravi odličnu reklamu za samoga sebe, te se nastoji promovisati na sve moguće načine kako bi dokazao svoju moć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.