Sestre Dufour-Lapointe neuhvatljive

Veliko porodično slavlje

Sestre Dufour-Lapointe neuhvatljive

Kanađanka Justine Dufour-Lapointe osvojila je zlato u slobodnom skijanju - disciplini moguli na ZOI-ju u Sočiju. Veliko porodično slavlje upotpunila je njezina sestra Chloe koja je osvojila srebro.

Kanadske sestre najbolje su odvozile tri sjajne akrobatske vožnje po mogulima, skupivši najviše bodova. Olimpijska pobjednica iz Vancouvera Amerikanka Hannah Kearney morala se zadovoljiti broncom. Justine (19) i Chloe (22) imaju i treću sestru, najstariju Maxime (24), koja je također članica kanadske reprezentacije.

" Kao male su nas roditelji vodili na skijanje po kanadskim šumama. Tamo smo, izvan svih staza, navikli izbjegavati drveća i kamenja i zato smo tako dobre, objasnila je Justine.

Rezultati:
1. Justine Dufour-Lapointe (Kan) 22,44 bodova
2. Chloé Dufour-Lapointe (Kan) 21,66
3. Hannah Kearney (USA) 21,49
4. Aiko Uemura (Jap) 20,66
5. Britteny Cox (Aus) 19,43
6. Eliza Outtrim (USA) 19,37

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.