Važne pobjede Švicaraca i Slovaka

Rusi i dalje nezaustavljivi

Važne pobjede Švicaraca i Slovaka

Rusi nastavljaju uništavati svoje protivnike na Svjetskom prvenstvu u Bjelorusiji. U četiri utakmice su osvojili maksimalnih 12 bodova uz gol razliku 22:5. Iako do kraja grupne faze takmičenja ima još dosta da se igra, teško da će Rusi ispustiti prvo mjest s obzirom na šest bodova prednosti u odnosu na Amerikance, Latvijce i Bjeloruse u ovom trenutku.

Kazahstan naravno nije imao šanse. Sergei Plotnikov je bio sjajan uz dva gola dodao je i dvije asistencije. Četiri boda je imao i Tikhonov (1+3), dok je Zaripov uz dvije asistencije, zabio i jedan gol.
Rusi su slavili 7:2, a golman Kazahstana je imao čak 40 odbrana.

Švicarci su u četvrtoj utakmici uspjeli stići do prve pobjede. Za pet minuta u drugoj dionici Hollenstein i Romy su osigurali svojoj reprezentaciji dva gola prednosti. Oppenheimer je drugim golom na vrijeme vratio Njemačku, ali su u posljednjih dvadeset minuta mreže mirovale.

U grupi A slavili su Česi i Slovaci. Jiri Sekac i Jaromir Jagr su po jednom savladali Bellissima, Italijani su svega 11 puta zaprijetili Salaku. Norvežani su u dva dana dva puta izgubili. Do 40. minute utakmice je bila otvorena a onda su Slovaci sa dva gola Nagyja i Miklika stigli do pobjede 5:2. Ovom pobjedom Slovaci su se vratili u život, opet su u konkurenciji za četvrtfinale.


Grupa A:
Slovačka - Norveška 5:2
Češka - Italija 2:0

Grupa B:
Švicarska - Njemačka 3:2
Rusija - Kazahstan 7:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.