Abedin Mujezinović završio treći i ostao bez polufinala

EP u Glasgowu

Abedin Mujezinović završio treći i ostao bez polufinala

E. Škorić

Bh. atletičar Abedin Mujezinović nije uspio da se domogne jedne od prve dvije pozicije u trci kvalifikacija na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu.

I dok je Amel Tuka bio superioran u svojoj grupi, završivši prvi s vremenom 1:47.95, njegov mlađi kolega je završio na trećem mjestu.

Iako je dobar dio trke Mujezinović bio na čelu, na kraju je završio iza Nijemca Christopha Kesslera (1:48.62) i Britanca Guya Learmontha (1:48.98) s vremenom 1:49.26.

Po dva iz grupe idu u polufinale i dvojica najbrži trećeplasiranih, ali vrijeme našeg atletičara nije bilo dovoljno dobro da bi se našao u sutrašnjoj trci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti