Ajla Reizbegović - najbrža djevojka u BiH: Neopisiv osjećaj je oboriti državni rekord

Članica AK Sarajevo - sekcija Hadžići

Ajla Reizbegović - najbrža djevojka u BiH: Neopisiv osjećaj je oboriti državni rekord · Intervju

H. Zilić

U Zetri je prethodni vikend održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici u organizaciji Atletskog saveza BiH.

Na pomenutom takmičenju, oboren je i dugogodišnji rekord na 60 metara u konkurenciji atletičarki.

Članica AK Sarajevo-sekcija Hadžići, 21-godišnja, Ajla Reizbegović, pomenutu disciplinu je istrčala za 7.86, što je novi državni rekord i ovim rezultatom, Ajla je trenutno najbrža djevojka u BiH.

Nakon ovog sjajnog rezultata, danas smo iskoristili priliku da porazgovaramo s Ajlom o ovom sjajnom rezultatu, karijeri, ambicijama, ciljevima...

Za početak Ajla, kako je počela tvoja atletska priča?

"Atletikom sam se počela baviti 2015. godine. Pod trenerskom palicom Muhameda Fisovića, vrijedno sam trenirala, radila, trudila se i evo došao je taj rezultat koji je sigurno motiv da nastavim dalje i bolje."

Oglasi

Kakav je osjećaj biti najbrža djevojka u BiH?

"Vjerujte, prije samog početka utrke bilo je toliko adrenalina. Jedva sam čekala da istrčim. Vjerovala sam duboko u sebi da to mogu. Evo, stigao je taj rezultat. Osjećaj je nevjerovatan i ponavljam veliki vjetar u leđa za dalju karijeru."

Koji je naredni izazov?

"Pa evo čekamo potvrdu za učešće na "Serbia Indoor" u Beogradu. U pitanju je veoma jak Međunarodni miting, koji će biti prva provjera ovog rezultata i da vidimo gdje smo trenutno u odnosu na ostale atletičarke iz regije i prvenstveno sa Balkana."

Oglasi

Do sjajnih rezultata se ne dolazi bez podrške. Ko je tebi najveća podrška u karijeri?

"Na prvom mjestu to je porodica, zatim i moj momak, naravno trener, prijatelji. Što se toga tiče, zaista imam veliku podršku i želim se svima zahvaliti ovom prilikom."

Nova 2021. godina je počela sjajno. Kakvi su još ciljevi postavljeni u ovoj godini?

"Rad, trenizni naravno na prvom mjestu, a onda ćemo pokušati 60 metara da idemo do 7.65. U planu imamo i 100 metara, zatim 200 metara, da vidim kako ću te discipline istrčati, naravno bit će i štafeta 4x100, tako da ima još puno izazova, ali sigurno da je ovaj početak velika stvar."

Za kraj jedno kratko pitanje koje ne možemo zaobići. Olimpijske igre?

"Pa kad čujete te riječi, to je nešto jedinstveno. Nema ja mislim sportiste na svijetu kojem nije najveća želja jednog dana braniti boje svoje države na Olimpijskim igrama. Ja idem lagano, korak po korak, ne želim ništa naglo, vidjet ćemo šta će vrijeme i budućnost donijeti."

Top Komentari

Comandini
respect
1 0
Keno
Svaka cast!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi