AK Novi Grad - Sarajevo piše zanimljivu sportsku priču

AK Novi Grad - Sarajevo piše zanimljivu sportsku priču

O. Lekić

Zanimljivu sportsku priču u prethodnih pet godina ispisuje AK Novi Grad-Sarajevo.  

Iako relativno mlad, u ovoj godini ostvario je značajne rezultate od kojih izdvajamo osvajanje preko 40 medalja na državnim prvenstvima u svim starosnim uzrastima i atletskim disciplinama.

Poseban uspjeh ostvarili su kadeti Maša Garić i Ahmed Muratović, koji su postali državni rekorderi u višeboju odnosno na 60, 100 i 200 metara u svom uzrastu.

Osim takmičarskih uspjeha, klub posebnu pažnju posvećuje najmlađim uzrastima, te atletsku školu pohađa oko 200 dječaka i djevojčica. Klub je ove, kao što planira i u budućnosti iz svog skromnog budžeta, stipendirao pet najboljih kao i četiri najperspektivnija takmičara.

U ovoj godini, klub je posvetio paznju i na edukaciju, te je na seminaru ugostio trenera jedne od najpoznatijih atletičarke Ivane Španović, gospodina Gorana Obradovića.

Klub je i u ovoj "pandemijskoj" godini, nastavio svoje tradicionalne projekte, kao što su: 4. dječiju Quickie atletsku ligu, 5. Atletski miting Novog Grada, Igman 10K kao i organizaciju prvog prvenstva Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije