AK Zenica i AK Glasinac na vrhu
Jasna Horozić (Foto: Dario Matić)

Ekipno atletsko prvenstvo BiH za seniore i seniorke

AK Zenica i AK Glasinac na vrhu

M. Skaka

U nedjelju u popodnevnim satima je na stadionu „Tušanj“  održano Državno ekipno prvenstvo za seniore i seniorke u atletici.

Na ekipnom prvenstvu učestvovalo je 10 ekipa iz Sarajeva, Zenice, Doboja, Sokolca, Banja Luke i Tuzle uz nešto više od stotinu takmičara i takmičarki.

U muškoj konkurenciji najuspješniji bili su takmičari AK „Zenica“ predvođeni najboljim atletičarom BiH, bacačem kugle Hamzom Alićem. Branioc titule ekipnog prvaka BiH, ekipa banjalučkog „Borca“ za tri boda bila je slabija od zeničkih atletičara, pa da je konačan plasman:

1.    AK „Zenica“ 49
2.    AK „Borac“ 46
3.    AK „Sarajevo“ 39       
4.    AK „Sloboda – Tehnograd“ 29
5.    AK „Glasinac“ 27  

adnan-malkicAdnan Malkić ostvario upečatljiv rezultat u disciplini 110m prepone (Foto: Dario Matić)Neizvjesna borba vodila se u ženskoj konkurenciji između AK „Borac“, AK „Sloboda-Tehnograd“, i AK Glasinac“.  „Sloboda-Tehnograd“ je vodila izvjesno vrijeme ispred AK „Glasinac“ koji je u finušu prvenstva uspio prestići tuzlansku ekipu i doći do titule ekipnog prvaka BiH u ženskoj konkurenciji.

1.    AK „Glasinac“ 49
2.    AK „Sloboda-Tehnograd“ 44
3.    AK „Borac“ 43
4.    AK „Doboj“ 31
5.    AK „Sarajevo“  27

Od damaćih takmičara najbolji i najzapaženiji bili su preponaš Adnan Malkić koji je osvojio prvo mjesto u discipli 110m prepone sa rezultatom 14,21 sekundi, dok je u ženskoj konkurenciji sjajnim rezultatom i svojim osobnim rekordom Jasna Horozić slavila u discipli 400 metara, sa rezultatom 55,51 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti