Aleksandra Roljić sprema se za nove pohode

Banjalučka atletičarka ostvaruje impresivne rezultate

Aleksandra Roljić sprema se za nove pohode

D. Vejo

Kraljica svih sportova je opšteprihvaćeni sinonim za atletiku, i zaista atletika to i jeste jedinstvena grana sporta koja obuhvata mnogo različitih disciplina.

Za Banja Luku, može se reći da je grad atletike. U njoj leži mnogo talenata, koji jedva čekaju priliku da se dokažu. Među njima je i mlada juniorka Aleksandra Roljić koja ove godine ima nekoliko ciljeva. 

Primarni je Kenija, zemlja u kojoj će se tekuće godine održati Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore. Do puta u Najrobi ima još mnogo vremena, truda, rada i odricanja. 

"Veoma se radujem tom prvenstvu. Trudit će se da 800 metara istrčim najbolje što mogu i uđem u finale. Također, ove godine ću nastupati i na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore, te smatram da i tu mogu do medalje. Znam da će biti potrebno mnogo odricanja kako bih ostvarila dobre rezultate, ali spremna sam na to", kazala je članica AK Banja Luka, Aleksandra Roljić.

Mlada atletičarka, godinu nije mogla zamisliti bolje. Naime, ona je prošle sedmice na Balkanskom prvenstvu održanom u Istanbulu, osvojila bronzanu medalju u trci na 800 metara, a istu je završila u vremenu od 2:13:03 minuta.

"To je moj najvećih uspjeh do sada, ali se nadam da ću biti još bolja. Takmičila sam se sa atletičarkama koje su i do tri godine starije od mene, s toga ovo postignuće još više dobija na značaju", zaključuje Aleksandra.

Pred njom je budućnost, uspona i padova kao u svakom pa tako i ovom sportu je mnogo, s toga, mladoj Aleksandri predstoji grčevita borba do trona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi