Alić bez finala
Alić ostao kratak

Loša treća serija je bila presudna

Alić bez finala

M. Maksimović

Bosanskoheregovačni atletičar, bacač kugle, Hamza Alić nije uspio izboriti nastup u finalu 30. po redu dvoranskog prvenstva Evrope u atletici. Alić je završio na 11. mjestu od 23 atletičara koja su nastupila danas u kvalifikacijama.

Alićev najbolji hitac je iznosio 19 metara i 41 centimetar dok je posljednje osmo mjesto koje vodi u finalu zauzeo Andrei Siniakou iz Bjelorusije sa 19 metara i 66 centimetra, što znači da je Aliću za plasman u finalu nedostajalo 15 centimetara. Alić je u prvoj seriji bacio kuglu 19.17, ali se nakon
ovih 19. 41 u drugoj seriji pojavila nada da Hamza može izboriti finale. Međutim kada je bilo napotrebnije, Alić je u trećem pokušaju bio kraći za 15 centimetara te je ostao bez finala.

Upravo je Bjelorus Siniakou u posljednjoj trećoj seriji napravio najbolji posao, 63 centimetra je bio bolji nego u drugoj seriji. Najbolji je u kvalifikacijama bio Nijemac Ralf Bartels sa 19.94, Rus Lyuboslavskiy je bio kraći dva centimetra, dok je treći Manuel Martinez koji je također napravio dobar skok u posljednjoj seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.