Alić i Mešić daleko od finala

Tuka ostao jedini adut u Pragu

Alić i Mešić daleko od finala

Prvog dana takmičenja na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu na rasporedu su bile kvalifikacije u skoku u dalj i bacanju kugle u obje konkurencije. Kod atletičara nastupili su Hamza Alić i Kemal Mešić.

Hamza Alić, srebrni sa prošlog prvenstva je potvrdio da je njegova forma od idealne. Nije bio niti blizu prolaska u finale, nastup je završio sa tri prestupa. Kemal Mešić je u prvoj seriji imao hitac od 19,04, u trećoj je pokušao popraviti stvar, ali nije išlo dalje od 18,91. Na kraju je završio nastup na 20.mjestu.

Najbolji rezultat kvalifikacija je imao srebrni s olimpijskih igara u Londonu i dvostruki svjetski prvak Nijemac David Strol koji je bacio kuglu 21,23 metara. Pored Strola samo su još još Stipe Žunić iz Hrvatske (20,67) i Luksemburžanin Bob Bertemes (20,56) uspjeli prebaciti kvalifikacijsku normu koja je za ulazak u finale iznosila 20,55 metara.

Rezultati kvalifikacija:
1. David Strol (Njem) 21,23 metara
2. Stipe žunić (Hrv) 20,67
3. Bob Bertemes (Luk) 20,56
4. Ladislav Prašil (Češ) 20,50
5. Konrad Bukowiecki (Polj) 20,46
6. Asmir Kolašinac (Srb) 20,41
7. Borja Vivas (Špa) 20,16
8. Tobias Dahm (Njem) 19,97....

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.