Alić jedini bh. predstavnik
Hamza Alić

SP u atletici u Berlinu

Alić jedini bh. predstavnik

U Berlinu, subotu 15. avgusta počinje otvoreno Svjetsko prvenstvo u atletici.

Bosnu i Hercegovinu će na ovom takmičenju predstavljati samo jedan sportista, bacač kugle Hamza Alić. Pravo učešća stekla je i najbolja bh. maratonka Lucija Kimani, ali je zbog povrede bila primorana da otkaže nastup, saopšteno je iz Atletskog saveza BiH.

Hamza Alić, član AK Zenica, nastupiće prvog takmičarskog dana, u subotu u 10:05 sati. Cilj bh. takmičara je plasman u finale, koje je na rasporedu istog dana u večernjim satima.

Prije početka SP-a u Berlinu će od 11. do 13. avgusta biti održan 47. kongres IAAF-a. Delegaciju BiH na Kongresu predvodi predsjednik ASBiH Momir Tošić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.