Haalandu je stigao poziv kojem se ni u snu nije nadao: "Erling, spremna sam..."

Lijepa Njemica bi to voljela

Haalandu je stigao poziv kojem se ni u snu nije nadao: "Erling, spremna sam..."

E. Škorić

Njemačku atletičarku Alicu Schmidt su proglasili najljepšom i najseksi atletičarkom na svijetu, a njena specijalnost su utrke na 400 metara.

Ova sve popularnija atletičarka je sada u jednom intervjuu prozvala i samog Erlinga Haalanda, sjajnog napadača Manchester Cityja. Ima izazov za Norvežanina i mora se priznati da bi bilo zanimljivo vidjeti ih zajedno... na istoj stazi.

Alicia je boravila u Mađarskoj na Svjetskom atletskom prvenstvu, ali nije napravila ništa posebno.

"Svoju trkačku karijeru počela sam rano. Mislim da sam počela da se bavim atletikom sa 6 ili 7 godina. U početku je bilo sjajno zabavno. Kao dijete uvijek sam voljela da trčim, pa sam često bila na traci za trčanje", rekla je u intervjuu za portal The Sun.

Tokom Svjetskog prvenstva koje je u toku u Budimpešti, učestvovala je u štafeti 4x400 metara mješovito. Njemačka je takmičenje završila na sedmom mjestu. Povodom nastupa u Budimpešti, novinari portala "Dagbladet" pitali su je o potencijalnom rivalstvu sa Erlingom Halandom i da li će uspjeti da pobijedi zvijezdu Manchester Cityja.

Oglasi

"Mislim da bih to mogla da uradim na 400 metara. Bilo bi teže na 200 metara. Ali voljela bih da se borim protiv njega", odgovorila je.

Njemica je dodala i da je u svakom trenutku spremna da se trka sa Haalandom. „Erling, ako si spreman da ideš protiv mene, voljela bih da vidim ko je od nas brži“, dodala je.

Njih dvoje se dobro poznaju, a ako se pitate kako, podsjetit ćemo vas da je Haaland u City došao iz Borussije Dortmund, a da je upravo Alicia tamo radila kao fitnes instruktorica.

Mlada dama je u prošlosti osvajala medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu za mlade, a može da se pohvali i da je učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Oglasi

Alicia Schmidt ima čak 4.3 miliona pratitelja na Instagramu, što i ne čudi s obzirom na to kako izgleda. Ne zovu je uzalud najseksi i najljepšom atletičarkom na svijetu.

Svojevremeno je imala ponudu muškog časopisa Playboy, ali je odbila da se skine pred kamerama.

"Dolazi mi dosta nemoralnih ponuda u privatnim porukama. Nekada mi je to smiješno, ali ne zamaram se previše s tim", rekla je jednom prilikom.

Oglasi

Najnovije vijesti