Amel Tuka osmi u Monacu
Foto - EPA

Dijamantska liga

Amel Tuka osmi u Monacu

Midhat Šljivak

Bh. atletičar Amel Tuka osvojio osmo mjesto u utrci na 800 metara na mitingu Dijamantske lige u Monacu.

Tuka nije mogao previše u zaista žestokoj konkurenciji u kojoj su učešće uzela zaista velika imena na 800 metara.

Amel je utrku završio sa vremenom 1:44.85 i sada mu slijede pripreme za Olimpijske igre u Tokiju gdje će morati mnogo bolje trčati ako želi plasman u finale.

Pobjedu u Monacu ostvario je Nijel Amos iz Bocvane koji je utrku završio sa vremenom 1:42.91 što je najbolji rezultat ove sezone.

Iza sebe je Amos ostavio Emmanuela Korira (1:43.04), a na pobjedničkm postolju našao se još i kanadski predstavnik Marco Arop (1:43.26).

Bez postolja je ostao i Ferguson Rotich iz Kenije, a ispred Tuke bili su još Elliot Giles, Patryk Dobek i Clayton Murphy.

Top Komentari

dinass
Ko god se ozeni krenu mu padati rezultati,jos ako se docepa kakve i love nikad vise nema one rezultate od ranije.Jednostavno se prioriteti mjenjaju.
1 0
enko
Nije mogao previse,morao je jer je on u vrhu u svojoj disciplini.ovo je ispod njegovog nivoa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi