Amel Tuka: Po svemu je ovo bila posebna godina

Okreće se 2020. godini i novim izazovima

Amel Tuka: Po svemu je ovo bila posebna godina

E. Škorić

Najbolji bh. atletičar i srebreni na svijetu u disciplini 800 metara Amel Tuka počinje pripreme za veliko takmičenje.

Iako još puno ima do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, Tuka se sprema za ono što ga čeka. Prvu fazu priprema obavit će u Južnoafričkoj Republici.

“Prošao je taj divni period na kraju sezone, medalja sa Svjetskog prvenstva i to srebrena. Još jedna viša stepenica od Pekinga. I još ne mogu da opišem emocije i osjećaj. Zaista je to bila posebna godina po svemu, baš zbog povratka nakon teškog perioda u kojem nisam znao da li ću se vratiti na vrhunski nivo. Zahvaljujući timu divnih ljudi, velikih profesionalaca, u tome sam uspio. Tokom cijele sezone sam govorio da ću se vratiti na vrhunski nivo, jer sam se osjećao dobro i trenirao dobro. Samo sam morao čekati trenutak kada će doći taj rezultat“, kazao je Tuka.

Sada ne želi da se obazire na uspjeh iz Dohe, želi da se fokusira isključivo na ono što slijedi u 2020. godini.

“Ne smijem ponoviti grešku, želim se fokusirati na trke koje su ispred mene. Želim da grizem još više i budem željan uspjeha. Osjećam se dobro i želim da zadržim nivo što je moguće duže“, rekao je srebrni svjetski 800-metraš.

Zna da se od njega u BiH puno očekuje.

“Svjestan sam šta ljudi očekuju od mene, ali izvukao sam pouku i znam šta treba raditi kako bi došao do cilja. Idem mirno i staloženo. Najvažnije je da me zdravlje posluži“, istakao je još jednom Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti