Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ostvario pobjedu na mitingu u Dortmundu

Sjajan nastup Tuke

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ostvario pobjedu na mitingu u Dortmundu

E. Oštraković

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, ostvario je pobjedu u trci na 800 metara koja je održana u Dortmundu.

Ova utrka održana je u sklopu takmičenja koa se održavaju u dvorani, a Tuka je uspio da odnese pobjedu, a to su naravno sjajne vijesti.

U ovoj utrci Tuki je bio cilj trčati s vremenom ispod 1:48, a na kraju je to i uspio, te je na taj način upisao pobjedu.

Kada je riječ o rezultatu koji je ostvario, Tuka je kroz cilj prošap sa vremenom od 1.47.02, a to mu je ujedno i najbolje vrijeme koje je istrčao ove sezone.

Naravno treba napomenuti i to da je sezona tek na početku, ali ovo je jako dobar rezultat za Tuku i samo motiv da ostvari još ovakvih rezultata.

Podsjetimo i to da je Tuka na prvoj utrci sezone dvoranskog mitinga osvojio drugo mjesto sa vremenom 1:48,09, a on je održan u Ostravi.

Vrijedi dodati i to da se Tuka za sve ovo pripremao pet sedmica u Južnoafričkoj Republici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi