Amel Tuka slavio na mitingu u Padovi

Utrka na 400 metara

Amel Tuka slavio na mitingu u Padovi

H. Zilić

Najbolji bh. atletičar, Amel Tuka, počeo je novu atletsku sezonu.


Amel je danas trčao na PalaIndorru u Padovi u disciplini 400 metara, koju je istrčao u vremenu 48.65, što je bilo dovoljno za prvo mjesto.

Našem atletičaru je ova utrka bila lagani pokazatelj trenutne forme.

"Ovo je bila jedna od "laganijih" trka za mene što pokazuje i rezultat koji sam istrčao danas. Svaka pobjeda je jako važna, daje motiv i ulijeva samopouzdanje za naredne trke. Ono sto je zanimljivo u ovoj trci jeste da samo prošao jako sporo prvih 200m na 24.1s, tako da smo skoro spojio dva kruga jednako sto je treneru a i meni odličan pokazatelj za naredne trke koje me očekuju na 800m", izjavio je Tuka nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi