Amel Tuka zbog povrede propušta Prvenstvo Balkana

Strogo mirovanje pet dana

Amel Tuka zbog povrede propušta Prvenstvo Balkana

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka zbog povrede će propusti Prvenstvo Balkana u Istanbulu koje je na rasporedu 27. februara.

Naš najbolji atletičar prijhje par dana iako je bio najavljivan, nije nastupio na mitingu u Stokholmu. Do danas se nije znalo zbog čega se Amel nije pojavio na startu trke, iako se pretpostavljalo da se radi o povredi.

Na veliku sreću povreda je lakše prirode, odnosno Tuka istegao mišić na lijevoj nozi prilikom sprinteva koje je radio na treningu uoči odlaska u Švedsku.

Naš atletičar jutros je podrvgnut detaljnim liječničkim pregledima, a Belli Vitorio, jedan od najboljih italijanskih stručnjaka za sportsku medicinu koji je obavio pregled, preporučio je strogo mirovanje od pet dana uz određene terapije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi