Amelu čestitali i Barbarez, Begović, Tahirović...

Čestitke pristižu sa svih strana

Amelu čestitali i Barbarez, Begović, Tahirović...

Edmir Škorić

Mnogi sportisti u BiH čestitali su Amelu Tuki osvajanje bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Čim je završila utrka na 800 metara, u kojoj je Amel s vremenom 1.46.30 završio na trećem mjestu, uslijedile su čestitke sa svih strana. Mirza Teletović je čestitao, uradili su to i golman Chelseaja Asmir Begović, te bivši kapiten naše nogometne reprezentacije Sergej Barbarez.

"Čestitke za našeg Amela, sjajan rezultat, prva medalja ikada. Ponosni smo na tebe", napisao je Begović na svom Facebook profilu.

"Ko da si zlatni i bit ćeš uvijek zlatni Amele Tuka...Bravo jedno veliko za zlatnu bronzu", napisao je Barbarez.

Čestiku je uputio i legendarni golman naše rukometne reprezentacije Enid Tahirović, koji ne propušta priliku da pohvalli bilo kakav sportski uspjeh naše zemlje.

I razni političari čestitaju, no oni se ionako njega sjete samo onda kada napravi dobar rezultat, tako da ih je suvišno spominjati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.