Američka atletičarka tužila Nike, visina tužbe čak 20 miliona dolara

Zbog zlostavljanja

Američka atletičarka tužila Nike, visina tužbe čak 20 miliona dolara

A. Čaušević

Američka atletičarka Mary Cain je podnijela tužbu protiv svog bivšeg trenera Alberta Suareza i proizvođača sportske opreme Nike tešku čak 20 miliona dolara.

Cain Suareza i Nike tereti za zlostavljanje tokom učešća u atletskom programu koji je u međuvremenu zatvoren.

Ova 25-godišnja srednjoprugašica je još ranije izjavila kako je bila prisiljavana spuštati svoju tjelesnu težinu na nezdrav nivo što joj je donijelo korak nazad u karijeri pa je zbog toga razmišljala i o samoubistvu.

Cain je na kraju odlučila da tuži svog bivšeg trenera. Ujedno je tužila i Nike pošto smatra da su u proizvođaču sportske opreme znali za zlostavljanje kojem je izložena.

Inače, program Nike Oregon je zatvoren 2019. godine pošto je što je Američka antidopinška agencija (USADA) kaznila Salazara s četiri godine zabrane rada zbog ometanja procesa dopinških kontrola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi