Amos slavio, Tuka peti u Parizu

Dijamantska liga

Amos slavio, Tuka peti u Parizu

E. Škorić

Bh. atletičar Amel Tuka nastupao je večeras na Dijamantskoj ligi u utrci na 800 metara.

Nedavno je Tuka slavio u Velenju i ostvario je najbolji rezultat u sezoni, ali je danas imao jaku konkurenciju i puno težu utrku.

Amel je loše otvorio trku, da bi na kraju zauzeo tek peto mjesto. Bh. atletičar je trčao 1:45.40, što je malo slabiji rezultat u odnosu na njegov nastup u Velenju.

Nijel Amos je imao vrijeme 1:44.24 i to je najbolje vrijeme ove sezone u trci na 800 metara. Kipyegon Bett je završio na drugom mjestu s vremenom 1:44.36.

Ferguson Rotich je bio treći s vremenom 1:44.37, a ispred Tuke se našao još jedan Kenijac, Robert Biwott, s vremenom 1:45.04. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi