Amsterdam domaćin EP u atletici 2016.
Prvi put je domaćin Amsterdam

U konkurenciji Splita i Istanbula

Amsterdam domaćin EP u atletici 2016.

M. Maksimović

Vijeće Evropske atletske federacije odlučilo je u Helsinkiju, da će domaćin EP 2016.godine biti po prvi put grad Amsterdam.

''Zadovoljstvo nam je potvrditi da će Amsterdam biti domaćin Evropskog atletskog prvenstva 2016.. Sigurni smo da se možemo radovati sjajnom takmičenju'', objavio je odluku predsjednik EA-a Hansjörg Wirz.

Uz Amsterdam i Split, preostali kandidat za organizaciju EP-a bio je Istanbul. Holandija će po prvi put organizovati jedno ovakvo takmičenje na otvorenom, dok je posljednji put jedno veliko atletsko takmičenje u ovoj zemlji održano 1989.godine. Tada je Haag je bio domaćin dvoranskog Evropskog prvenstva. Što se tiče narednog prvenstva, ono će održati u Helsinkiju, dvije godine poslije u Zürichu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.