Asafa Powell otkazao Stockholm

Diamantna liga

Asafa Powell otkazao Stockholm

O. Lekić

Jamajčanin Asafa Powell je zbog povrede otkazao nastup na trci dijamantne lige u Stockholmu, na kojoj bi prvi put nakon svjetskog prvenstva odmjerio snage s rođakom Usainom Boltom i Amerikancem Tysonom Gayem.

Švedski organizatori su prije sedam dana poručili da su dogovorili nastup Usaina Bolta, svjetskog i olimpijskog prvaka i rekordera na trkama na 100 i 200 metara.

Najbrži čovjek na svijetu je predstavljao zadnji kamičak u planiranom mozaiku nastupa trojice najbržih stometraša, ali planove im je pokvarila Powellova povreda, koju ''vuče'' još od mitinga dijamantne lige u Parizu.

Iako je počeo trenirati, povreda iz Pariza, te novije poteškoće s leđima i koljenom, natjerale su Powella da otkaže nastup u Stockholmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.