Asafa Powell propušta SP

Ništa od duela sa Boltom

Asafa Powell propušta SP

Asafa Powell, sjajni jamajčanski sprinter, neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u atletici koje u subotu počinje u Južnoj Koreji.

On se povrijedio još prije nekoliko sedmica i to na mitingu u Budimpešti kad je osjetio zatezanje prepone. Već kad je početkom avgusta otkazao učešće na mitingu Dijamantne lige u Londonu moglo se naslutiti da se neće sve dobro završiti.

Zanimljivo da je njegov agent rekao da postoji mogućnost da se on pojavi poslednjeg dana prvenstva i to 4. septembra u štafeti 4x100 metara, a što se tiče trke na 100 metara problem je što su već u subotu kvalifikacije tako da ne postoji šansa da se Asafa oporavi za toliko kratko vrijeme.

Tako je Usain Bolt ostao bez svih velikih rivala na 100 metara jer je uz Powella povrijeđen i Tyson Gay dok je Steve Mullings suspendovan zbog dopinga, a neće biti ni Mikea Rodgersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.