Atletičarku u Italiji gađali jajima: To je zato što sam crna

Motiv rasističke prirode?

Atletičarku u Italiji gađali jajima: To je zato što sam crna

E. Škorić

Atletičarka Daisy Osakue (22) imala je užasno iskustvo u Italiji. Djevojka porijekom iz Nigerije gađana je jajima iz automobila jer je - crna.

Rasizam je ozbiljan problem u sportu i ne samo u nogometu. Atletičarka iz Nigerije imala je užasno iskustvo pred Evropsko prvenstvu u Berlinu.

Italijanku koja je porijeklom iz Nigerije gađali su jajima iz jurećeg automobila i pritom je pogodili u oko i doveli u pitanje njen nastup na EP-u.

"Namjerno su to napravili. Nisu me željeli pogoditi jer sam Daisy, nego zato što sam crna. Na tom dijelu ima nekoliko prostitutki, možda su me zamijenili s njima", kazala je Daisy.

Ona je rekorderka Italije u bacanju diska ispod 23 godine s 57.92 metra iz aprila ove godine, a uz bacanje diska bavi se i dizanjem utega.

"Raspada mi se svijet, ali idem u Berlin sa svojim timom", poručila je, a počinitelje i dalje traži policija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi