Atletska subota na Koševu

Atletska subota na Koševu

M. Skaka

U subotu će Olimpijski stadion «Asim Ferhatović – Hase» biti u znaku atletike. Tog dana na njemu će se održati dva prvenstvena takmičenja iz Kalendara ASBiH za 2012. godinu.

Za prvo takmičenje, Prvenstvo BiH na 10000m i u hodanju porijavljeno je preko 30 takmičara iz devet klubova, koji će nastupiti u kategorijama seniora, seniorki, juniora i juniorki (samo u hodanju). Ovo takmičenje počinje u 11.00 sati.

U drugom takmičenju učestvovaće najmlađi atletičari i atletičarke, njih 159 iz 17 klubova, koji će se na Prvenstvu BiH za cicibane/ke (rođeni 2001. godine i mlađi) i pionire/ke (rođeni 1999 / 2000.)  boriti za prve značajnije trofeje u njihovoj atletskoj karijeri. Ovo takmičenje počinje u 13.00 sati.

Ulaz na oba takmičenja je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti