Atletski spektakl za vikend u Londonu

Svjetski kup

Atletski spektakl za vikend u Londonu

Osim uzbuđenja u samoj završnici Svjetskog prvenstva u fudbalu, pred nama su uzbuđenja i u atletici.

Naime, ovog vikenda (14. i 15. juli) na Olimpijskom stadionu u Londonu će se održati Svjetski atletski kup.

Osam najbolje rangiranih nacija će se takmičiti za najnoviju nagradu u atletici, Platinasti trofej.

U Londonu ćemo na djelu vidjeti takmičare iz osam nacija i to: Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, Kina, Južna Afrika, Francuska, Njemačka, Jamajka, Posljska. Sve nacije učesnice su odabrane na osnovu rezultata ostvarnih na prošlogodišnjem Svjetskog prvenstvu u Londonu.

Iz svakog tima (države) po jedan ženski i muški takmičar će se takmičiti u svakoj od disciplina koje će se održavati u "formatu finala".

Inače, u Londonu ćemo 14. i 15. jula moći pratiti takmičenja u sprinterskim disciplinam, utrkama na 400, 800 i 1500 metara, kao i utrkama sa preponama, ali i štafetama 4x100 i 4x400 metara.

Također, u Londonu će se takmičiti i atletičari u skoku u dalj, skoku s motkom, troskoku, bacanju kugle, diska, kladiva i koplja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi