Atraktivna Srbijanka pokorila Evropu!

Zlato i rekord za Ivanu Španović

Atraktivna Srbijanka pokorila Evropu!

Srbijanska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Češkoj u dvorani, a do nje je stigla skokom od 6,98 metara što je njen lični a ujedno i novi nacionalni rekord Srbije.

Španovićeva je u prvoj seriji skočila 6,80 metara, dok je drugoj prestupila. Prethodno je njen najbolji rezultat u dvorani bio 6,92 metra i ostvarila ga je u Istanbulu prošle godine.

U četvrtoj seriji sjajna srbijanska atletičarka je imala takođe odličan rezultat - 6,89m, u petoj je skočila 6,71m, a u šestoj 6,81m. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.