Autoput nosi ime Usaina Bolta
Usain Bolt

Premijer Jamajke odlučio

Autoput nosi ime Usaina Bolta

Trostruki olimpijski pobjednik Usain Bolt dobiće od Jamajke diplomatske privilegije, a jedan autoput nosit će njegovo ime, rekao je premijer Jamajke Bruce Golding.

On je izjavio da je zbog nevjerovatne promocije Jamajke ovaj atletičar zaslužio da dobije status ambasadora sa svim diplomatskim privilegijama, među kojima je i diplomatski pasoš. Autoput, koji povezuje Kingston s turističkim gradom Montego Bay na zapadu države, nosiće ime "Autoput Usaina Bolta".

Svjetski rekorder će također dobiti i "Orden Jamajke". Sa 23 godine on će biti najmlađi dobitnik ovog priznanja.

"Savjetovao sam predsjedavajućeg u Parlamentu da Bolt dobije 'Orden Jamajke' za nevjerovatna dostignuća koja je postigao pod zastavom Jamajke na najvećim atletskim takmičenjima", rekao je Golding.

Bolt, koji je postavio svjetske rekorde na 100 metara (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19) na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, vratio se u ponedeljak na Jamajku poslije iscrpljujuće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.