Građani Zenice znali su proslaviti Amelovu bronzu

Bakljadom proslavili bronzu Amela Tuke

D. Kurbegović

Zenica je danas kao i Kakanj organizovala javno gledanje finalne trke Svjetskog prvenstva na 800 metara, gdje je atletičar iz Bosne i Hercegovine Amel Tuka napravio veliki rezultat osvojivši bronzanu medalju.

Danas se u Zenici na glavom trgu u centru grada okupila više od 500 Zeničana, koji su došli javno gledati i podržati nastup našeg atletičara. Bilo je tu mnogo atletičara iz Atletskog kluba "Zenica", gdje je Tuka počeo svoje korake, a danas su mu njegove dojučerašnje kolege došli dati podršku.

Da se lijep dan upotpuni slavljem pobrinuo se Amel Tuka, koji je osvajanjem trećeg mjesta napravio pravu euforiju nakon završetka trke. Naravno čitava atmosfera ne bi mogla bez standardne pirotehnike, tako da su pojedini građani zapalili nekoliko baklji, kako bi proslavili veliki uspjeh atletika i sporta Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će Amela Tuku biti upriličen doček kada se vrati sa Svjetskog prvenstva, te da će građani kao i dosad u velikom broju pozdraviti veliki rezultat, koji će zlatnim slovima biti upisan u anale našeg sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije