Mesud Pezer najbolji na Balkanu
FOTO: D. Kurbegović

Sjajan hitac u kraljevu

Mesud Pezer najbolji na Balkanu

H. Zilić

Lijepe vijesti ove subote stižu za bh. sport iz susjedne Srbije gdje se održava prvenstvo Balkana u ateltici.

Domaćin takmičenja 22. i 23. jula je grad Kraljevo koji je danas bio sretan za bh. atletiku.

Između ostalih disciplina, danas je na programu bilo takmičenje u bacanju kugle, a našu državu je predstavljao Mesud Pezer.

Najbolji hitac našeg takmičara završio je na daljini od 20,55 m što je bilo dovoljno da osvoji prvo mjesto i ponese titulu najboljeg bacača kugle na Balkanu.

"Sretan sam zbog ovog uspjeha, ponosan sam što sam kao predstavnik svoje države osvojio prvo mjesto na balkanskom prvenstvu za seniore. Nastavljam s daljim radom i očekujem još bolje rezultate na sljedećim takmičenjima", izjavio je Pezer nakon takmičenja u Srbiji.

Ovo je dokaz da je Mesud u dobroj formi pred naredne izazove.

Prvenstvo u kraljevu pokazalo je još jednom da Balkan ima itekako kvalitetnih atletičarki i atletičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi