BiH u Torinu predstavljaju Alić i Malkić
Hamza Alić, najbolji bh. bacač kugle

Uoči početka atletskog EP-a

BiH u Torinu predstavljaju Alić i Malkić

Na Evropskom atletskom prvenstvu u italijanskom Torinu, koje će se od 6. do 8. marta održati u dvorani, BiH će predstavljati dvojica atletičara.

 Riječ je o Hamzi Aliću, koji će se takmičiti u bacanju kugle i Adnanu Malkiću, sprinteru u disciplini na 60 metara sa preponama.

Uz Alića i Malkića, u Torino je otputovao i trener Mehmed Skender.

Alić je naš prvi adut i od njega se očekuje plasman u finale. Prvak Balkana bi po rezultatima mogao sa lakoćom izboriti nastup u finalnoj seriji, dok se za Malkića to teško može kazati.
Bh. sprinter će u jakoj konkurenciji pokušati postaviti novi državni rekord koji bi mu možda bio dovoljan za ulazak u polufinale.

Prvi će na borilište izaći Malkić u kvalifikacionoj trci koja je zakazana za petak u 10.10 sati. Dan kasnije (subota) na zaletištu će se pojaviti Alić u  kvalifikacijama (11.30), dok je finale na rasporedu u nedjelju, u 15.20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.