Blake ponovo bolji od Bolta

Blake ponovo bolji od Bolta

Vladavina Usaina Bolta u sprinterskim disciplinama ugrožena je nakon što ga je na jamajčanskim kvalifikacijama za olimpijske igre u Londonu dva puta pobijedio Yohan Blake. 

Najbrži čovjek na svijetu uspio se plasirati na olimpijske igre, iako je izgubio u utrkama na 100 i 200 metara. Yohan Blake je u petak istrčao 100 metara u vremenu 9,75, što je četvrti najbolji rezultat u historiji atletike, prenose mediji.

 

Bolt je bio drugi s rezultatom 9,86, a treće mjesto je zauzeo Asafa Powell (9,88). Blake je ponovio uspjeh i u disciplini sprinta na 200 metara. Postigao je vrijeme 19,80, a Bolt je zaostao tri stotinke sekunde. Učešće na olimpijadi osigurao je i Warren Weir osvojivši treće mjesto.

 

"Dobro sam trenirao i sada postižem uspjehe. Pobjede me nisu iznenadile jer sam znao da Bolt noje stopostotno pripremljen. Pokušat ću održati ovu formu do olimpijskih igara,'' izjavio je Blake.

 

"Ja sam svjetski rekorder i to ću pokazati ljudima. Znam šta moram učiniti da se vratim u formu'', rekao je Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.