Blake preskače Birmingham

Blake preskače Birmingham

Jamajčanski atletičar Yohan Blake odlučio je da ne učestvuje na mitingu u Birminghamu, zbog neadekvatne novčane ponude i arogantnog ponašanja organizatora.

Blakeov menadžer Cubee Seegobin rekao je da je njegovom agentu za učešće u Birminghamu obećano "samo" 25.000 funti.

Drugi najbrži sprinter s Jamajke će se takmičiti na mitinzima Dijamantske lige u Lausanni, Zürichu i Bruxellesu, gdje će od svakog zaraditi po 100.000 funti.

"Bilo je bahatosti prilikom sastanaka u Engleskoj. Ponašali su se u stilu: Doveli smo Moa Faraha, ostali nam nisu potrebni. U Birminghamu živi velika karipsku populacija i oni bi sigurno željeli da vide Blakea i ostale sprintere s Jamajke", rekao je Seegobin.
 
Prema pisanju engleskih medija, Blakeov zemljak i šestostruki olimpijski šampion Usain Bolt također neće trčati u Birminghamu zbog poreskih zakona u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.