Blake svjetski prvak, Bolt diskvalifikovan
Blake je iskoristio svoju priliku

Senzacija u Daeguu

Blake svjetski prvak, Bolt diskvalifikovan

M. Maksimović

Čudo se dogodilo. Svi su sa nestrpljenjem očekivali finalnu utrku na 100 metara Daeguu, a na kraju su dobili veliko iznenađenje. Novi svjetski prvak na 100 metara stiže sa Jamajke, ali se ne zove Usain Bolt. To je Yohan Blake sa vremenom 9.92. Boltu se dogodilo ono što je malo ko očekivao. Svjetski rekorder na 100 metara, svjetski prvak iz Berlina je zbog preranog starta diskvalifikovan.

Bolt je tako proživio sudbinu Dwaina Chambersa i Tim Montgomeryja sa SP 2003.godine u Parizu i on se naravno teško morao pomiriti sa ovom odlukom, ali pravila su pravila.Svojih 15 sekundi slave je iskoristio Yohan Blake. Blake je do rezultata karijere stigao ispred Amerikanca Waltera Dixa (10.08), dok je treći bio Kim Collins sa Saint Kits i Nevisa s rezultatom 10.09.Najbrži Evropljanin Francuz Christophe Lemaitre osvojio je četvrto mjesto s rezultatom 10.19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.