Blanka rastužila Berlin

Svjetsko prvenstvo u atletici

Blanka rastužila Berlin

Adnan Beganović

Hrvatska skakačica u vis, Blanka Vlašić, s preskočenih 204 centimetra osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Finalno takmičenje u skoku u vis donijelo je pravu dramu i veliki spektakl. Iako je prije početka prvenstva domaća atletičarka Ariane Friedrich važila za glavnu favoritkinju, na kraju se zadovoljila bronzom.

Prava drama započela je na visini od 202 centimetra. Prva je tu visinu preskočila Ruskinja Čičerova, a Vlašić i Friedrich rušli su letvicu u prvom pokušaju. Domaća miljenica nije uspjela niti u drugom pokušaju, dok svjetska prvakinja iz Osake, Blanka Vlašić u drugom pokušaju uspjeva. Međutim, treći pokušaj sretan je za Friedrich, pa je o zlatu odlučivala visina od 204 centimetra.

Čičerova u tri pokušaja nije bila niti blizu, kao ni Friedrich u dva, dok Blanka u drugom ostvaruje skok sezone i s preskočenih 204 centimetra osvaja novu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima. Njemačka atletičarka nako Blankinog uspješnog skoka letvicu podiže na 206, i bila je veoma blizu, ali ovaj put sreća je bila na strani hrvatske atletičarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije