Blanka Vlašić ipak ide na SP
Blanka je svoj nastup potvrdila danas

I pored neugodne povrede ne odustaje

Blanka Vlašić ipak ide na SP

M. Maksimović

Blanka Vlašić je danas održala pres konferenciju na kojoj je istakla kako će i pored povrede mišića odrazne noge, nastupiti na SP će se održati od 27. avgusta do 4.septembra ove godine u Deaguu u Južnoj Koreji.

'' Idem na svjetsko prvenstvo i dat ću sve od sebe jer ne može biti teže nego što je bilo.Mnogo je razloga da ne putujem na svjetsko prvenstvo, a postoji samo jedan razlog da idem, a to je da ja jednostavno ne mogu živjeti sa sobom da moje suparnice tamo skaču, a ja ne.Ako nije puklo (mišić) na treningu prije sedam dana kada me jako boljelo, onda neće ni sada, malo me boli i jutros, ali ja ću nastupiti na svjetskom prvenstvu ako se ne dogodi ono najgore " u suzama je izjavila Blanka Vlašić.

Podsjećamo, Blanka će u Južnoj Koreji braniti dvostruki naslov svjetske prvakinje, s obzirom da je bila zlatna u Osaki 2007.godine tedvije godine kasnije u Berlinu.U Osaki je zlato uzela preskočivši 2.05 dok je Berlinu bila najbolja sa 2.04.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.