Blanka Vlašić najbolja na svijetu

Blanka Vlašić najbolja na svijetu

Adnan Beganović

Sjajna hrvatska atletičarka Blanka Vlašić proglašena je za najbolju atletičarku u 2010. godini.

Blanka Vlašić je iz trećeg pokušaja došla do nagrade najbolje atletičarke godine koju dodijeljuje Međunarodna atletska federacija. Nagrada joj je izmakla 2007. i 2009. godine.

Samo mjesec dana prije, Blanka je proglašena i za najbolju evropsku atletičarku, a u izboru za najbolju svjetsku atletičarku konkurentkinja joj je bila britanska višebojka Jessica Enis, koja se nije pojavila u Monte Carlu. Nagrada će Blanki biti uručena večeras u Dvorani zvijezda.

Podjetimo, Blanka je ove godine osvojila zlato na EP u Barceloni, zatim je odbranila svjetski dvoranski naslov u Dohi i osvojila je Dijamantnu ligu sa svih sedam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.