Blanka Vlašić se vraća nakon dugog odsustva zbog povrede

"Bol je konačno utihnula"

Blanka Vlašić se vraća nakon dugog odsustva zbog povrede

A. Haznadarević

Nakon više od godinu dana izbivanja srebrna olimpijka i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić vratit će se na atletska borilišta 25. maja na mitingu Dijamantne lige u New Yorku. 

"Iščekujem povratničko takmičenje kao da mi je prvo! Dočekala sam svoje "drugo poluvrijeme" i hvala Bogu na tome. Ne želim misliti previše unaprijed. Trenutno je najvažnije uspješno privesti ove pripreme kraju. Želim uživati u svakom trenutku, jer mogu ponovno raditi ono što volim – skakati", objavila je Vlašić na svojoj web stranici, na kojoj je napisala i da je bol koja ju je "previše vremena držala zarobljenom utihnula". 

 

Splitska atletičarka s puno optimizma gleda na nastavak karijere, a i ljubitelji atletike širom svijeta s nestrpljenjem očekuju njezin povratnički nastup u Velikoj jabuci: "Izgleda da će i za mene vrijediti ona da je New York mjesto gdje se ostvaruju snovi", prenijela je Hina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.