Blanka Vlašić: Sezona je gotovo ne i karijera

Bolovi su postali prejaki

Blanka Vlašić: Sezona je gotovo ne i karijera

M. Maksimović

Blanka Vlašić je u petak potvrdila kako je ova sezona završena ali je odbacila medijska nagađanja da se približava kraj njezine karijere.

Hrvatska atletičarka je istakla kako je tokom sezone imala problema sa bolovima u tetivi, ali se situacija vraća nakon tri dana.Međutim nakon zadnja tri mitinga, situacija se pogoršala.

"Nakon nastupa u Monte Carlu bolovi su me jako dugo mučili te smo odlučili kako nema smisla riskirati na Svetskom prvenstvu Moskvi gdje je razmak između kvalifikacijskog dijela i finala samo dva dana i prijetila bi opasnost da ostanem bez tetive", kaže Blanka rekavši kako je sretna što je na vrijeme otkrivena opasnost.

"Posvetili smo se terapiji noge i cilj je da potpuno ozdravim i za dva mjeseca počnem intenzivne pripreme za sljedeću sezonu u kojoj bi se natjecala bez bolova", rekla je Blanka koja je demantovala medijska nagađanja o kraju njezine karijere kazavši kako nema govora o odustajanju te da joj nisu jasne te spekulacije.

"Zanimljivo je kako te spekulacije nisu utemeljene na mojim razmišljanjima i mojim odgovorima a to znači da su one bez osonove i nema smisla o njima razgovarati", naglasla je Blanka Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.