Blanka Vlašić slavila u Dohi

Blanka Vlašić slavila u Dohi

Adnan Beganović

Sjajna hrvatska atletičarka, Blanka Vlašić, s preskočenih 205 centimetara slavila je na Grand Prixu u Dohi, te na taj način najavila povratak u veliku formu. 

Večerašnja pobjeda Vlašićeve u Dohi je njeno treće uzastopno slavlje u Kataru, a 2,05 metara novi je rekord mitinga. Blanka je držala i prijašnji, a večeras ga je popravila za jedan centimetar.

Blanka je iz prvog pokušaja preskočila 1,88 i 1,95, a iz drugog 1,92 i 1,98, a onda je krenuo sjajan niz. Iz prvog pokušaja preskače 2,01 i 2,05 metara te po prvi put u sezoni postavlja letvicu na visinu novog svjetskog rekorda (2,10), ali ipak nije išlo.

Drugo mjesto večeras je pripalo Ukrajinki Viti Palamar sa preskočenih 1,95, dok je treća završila Španjolka Ruith Beitia sa preskočenih 1,92 metra.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.